Денеска на терените: Клупскиот ракомет се враќа на сцена од Шведска

Откако во минатите неколку денови се играа натпревари на репрезентативно ниво во квалификациите за Европското првенство во 2022 година и во квалификациите за Олимписките игри од денеска почнува враќањето на клупскиот ракомет на сцена.

Денеска требаше да има две средби во Шведска. Сепак, едниот е одложен додека другиот се игра од 19 часот.

Веќе од утре, пак, бројката на натпревари е далеку поголема.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

19:00ч

РИМБО – АНДЕРСТОРП (Шведска 2)