ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Загревање за новиот викенд полн натпревари

Во текот на денешниот ден на програмата се доста голем број на натпревари за петок, но нема натпревари на македонските екипи.

Ова ќе биде ден во кој се очекува да има интересни пресметки во неколку земји, а од македонските интернационалци на терен би требало да биде Гоце Георгиевски.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

14:00ч

МК БЕР ШЕВА – РАМАТ ХАШАРОН (Израел 1)

БРАШОВ – МАГУРА ЦИСНАДЕИ (Романија 1, жени)

14:30ч

БНЕИ ХЕРЦЛИЈА – НЕС ЦИОНА (Израел 1)

ХАПОЕЛ АШДОД – МК ХОЛОН (Израел 1)

15:00ч

ХАПОЕЛ ЛЕ ЗИОН – ХАПОЕЛ КИРИЈАТ (Израел 1)

МАКАБИ АВИШАИ МОЦКИН – МАКАБИ ДИМОНА (Израел 1)

МАКАБИ ЛЕ ЗИОН – РЕХОВОТ (Израел 1)

15:30ч

ХАПОЕЛ АШДОД – ПЛЗЕН (Куп на ЕХФ)

17:00ч

СТЕАУА – МИНАУР БАЈА МАРЕ (Романија 1)

17:30ч

РАМНИЦУ ВЛЧЕА – БИТИГХАЈМ (Лига на шампиони, жени)

БУЗАУ – ЧСМ БУКУРЕШТ (Романија 1)

18:00ч

КИШВАРДА – ВАЦИ (Унгарија 1, жени)

САЛА – СКП БРАТИСЛАВА (Словачка, Екстра лига)

18:30ч

АЛБОРГ – ЛЕМВИГ (Данска 1)

19:00ч

АНАИТАСУНА – БИДАСОА ИРУН (Шпанија, Асобал)

ШВАЦ – КРЕМС (Австрија 1)

БЈЕРИНБРО СИЛКЕБОРГ – МОРС (Данска 1)

ХОРСЕНС – СКАНДЕРБОРГ (Данска 1, жени)

СОНДЕРЈИСКЕ – ГУДМЕ (Данска 2, жени)

ОНЕРЕД – РЕДБЕРГСЛИД (Шведска 1)

19:30ч

АЈАКС КОПЕНХАГЕН – РИНГСТЕД (Данска 2)

ОТЕРУП – ХОЈ (Данска 2)

ДОРМАГЕН – КОБУРГ (Германија, Бундес лига 2)

ЕЛБФЛОРЕНЦ – ЕМСДЕТЕН (Германија, Бундес лига 2)

20:30ч

ЛИМОЖ – СЕСОН (Франција 2)

САРАН – БИЛЕР (Франција 2)

ШЕРБУР – СТ. РАФАЕЛ (Лига куп на Франција)

ТУЛОН – ПАРИЗ 92 (Франција 1, жени)

21:00ч

КА ТОР – КОПАВОГС (Исланд 1, жени)