ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Еурофарм Пелистер и Јуниор КВ го отвораат новото суперлигашко коло

Денеска во центарот на вниманието на македонската јавност ќе биде првиот дуел од 12 коло во суперлигашката конуренција.

Еурофарм Пелистер во Битола ќе го пречека составот на Јуниор КВ и ќе се обиде да се рехабилитира по поразот од Фуксе Берлин.

Низ Европа се играат многу натпревари низ Данска, Шпанија, Хрватска, Австрија, Франција, Романија…

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ:

20:00 ГРАНОЉЕРС – КАЊАС (ШПАНИЈА)

21:30 БЕНИДОРМ – ЛА РИОХА (ШПАНИЈА)

18:30 БАРНБАХ – ФУКСЕ (АВСТРИЈА)

19:30 ФЕРЛАХ – ТИРОЛ (АВСТРИЈА)

19:30 ДУБРАВА – НЕКСЕ (ХРВАТСКА)

18:30 БЈЕЛОВАР – ПОДРАВКА (ХРВАТСКА)

18:00 ХОЛСТЕБРО – НОРДСЈЕЛАНД (ДАНСКА)

18:30 ФРЕДЕРИЦИЈА – ЛЕМВИГ (ДАНСКА)

18:30 СИЛКЕБОРГ – ВИБОРГ (ДАНСКА)

19:00 АРХУС – АЈАКС (ДАНСКА)

19:00 ИКАСТ – ЕСБЈЕРГ (ДАНСКА)

20:00 ДАНКЕРК – СЕСОН РЕН (ФРАНЦИЈА)

20:00 ЛИМОЖ – ШАРТ (ФРАНЦИЈА)

20:00 НИМ – ЕКС АН ПРОВАНС (ФРАНЦИЈА)

20:30 СЕЛЕСТА – ИСТР (ФРАНЦИЈА)

19:30 МОТОР ЗАПОРОЖЈЕ – ЛИБЕК (ГЕРМАНИЈА)

19:00 ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР – ЈУНИОР КВ (МАКЕДОНИЈА)

15:00 ЗАГЛЕБЈЕ – КВИЖУН (ПОЛСКА)

17:00 ГЛОГОВ – ЗАБЖЕ (ПОЛСКА)

19:00 ГВАРДИЈА ОПОЛЕ – КАЛИШ (ПОЛСКА)

17:30 ЗАГЛЕБЈЕ – РУХ ХОРЗОВ (ПОЛСКА)

19:00 ПЈОТКРОВИЈА – КОБЕРЖИЦЕ (ПОЛСКА)

17:00 ТЕМИШВАР – БАКАУ (РОМАНИЈА)

15:30 АСТРАХАНОЧКА – КРАСНОДАР (РУСИЈА)

16:30 ДИНАМО СИНАРА – АДИФ (РУСИЈА)

18:00 ОРМОЖ – ТРИМО (СЛОВЕНИЈА)

18:00 КОПЕР – СЛОВАН (СЛОВЕНИЈА)

19:00 КРКА – ЛОКА (СЛОВЕНИЈА)

20:00 ГОРЕЊЕ – ДОБОВА (СЛОВЕНИЈА)