ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Ваљадолид и Македонците гостуваат кај Бидасоа

Денеска на терените низ Европа се играат многу натпревари, а активни ќе бидат и дел од македонските интернационалци.

Во Асобал лигата, Ваљадолид со Дарко Димитриевски и Димитар Димитриоски ќе му гостува на Бидасоа Ирун.

Во Франција настап со Вилербан ќе има Даниел Дупјачанец, а во Израел натпревар ќе има и Градимир Чаневски со Макаби Ришон Ле Зион.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ:

20:00 БИДАСОА ИРУН – ВАЉАДОЛИД (ШПАНИЈА)

21:30 СИНФИН – БЕНИДОРМ (ШПАНИЈА)

18:30 ЛИНЦ – БРЕГЕНЦ (АВСТРИЈА)

19:00 АЛПЛА ХАРД – ВЕСТ ВИЕН (АВСТРИЈА)

19:00 БЈЕЛОВАР – ОСИЈЕК (ХРВАТСКА)

18:00 ЕСБЈЕРГ – ЛЕММВИГ (ДАНСКА)

19:00 НОРДСЈЕЛАНД – МОРС (ДАНСКА)

19:00 АРХУС – СОНДЕРЈИСКЕ (ДАНСКА)

20:00 ИСТР – ЛИМОЖ (ФРАНЦИЈА)

20:00 МОНПЕЛЈЕ – СЕСОН РЕН (ФРАНЦИЈА)

20:00 НИМ – СЕН РАФАЕЛ (ФРАНЦИЈА)

20:30 КРЕТЕЈ – ШАРТ (ФРАНЦИЈА)

20:30 СЕЛЕСТА – ЕКС (ФРАНЦИЈА)

20:00 ФРОНТИЊАН – БИЈЕР (ФРАНЦИЈА)

20:15 БЕЗАНСОН – САРАН (ФРАНЦИЈА)

20:30 БОРДО – ШЕРБУР (ФРАНЦИЈА)

20:30 ТРЕМБЛЕ – ПОНТО КОМБО (ФРАНЦИЈА)

20:30 ВАЛАНС – САРБУР (ФРАНЦИЈА)

20:30 ВИЛЕРБАН – СТРАЗБУР (ФРАНЦИЈА)

20:00 ШАМБРЕ – БУР ДЕ ПЕЖ (ФРАНЦИЈА)

20:30 ПЛАН ДЕ КУК – ПАРИЗ (ФРАНЦИЈА)

20:30 ТУЛОН – ДИЖОН (ФРАНЦИЈА)

18:00 ФЕРЕНЦВАРОШ – ЃЕНЃЕШ (УНГАРИЈА)

18:00 ДЕБРЕЦИН – МОШОНМАЃАРОВАР (УНГАРИЈА)

18:00 НЕКА – ВАЦ (УНГАРИЈА)

12:15 ХАПОЕЛ ЕЛИОТ – АСА ТЕЛ АВИВ (ИЗРАЕЛ)

13:00 ХАПЕЛ РАМАТ ГАН – ХАПОЕЛ АШДОД (ИЗРАЕЛ)

14:00 БНЕИ ХЕРЦЛИЈА – ХАПОЕЛ ЛЕ ЗИОН (ИЗРАЕЛ)

14:00 МАКАБИ МОЦКИН – НЕС ЗИОНА (ИЗРАЕЛ)

14:00 ХОЛОН – ХАПОЕЛ КИРЈАТ (ИЗРАЕЛ)

15:00 РАМАТ ХАШАРОН – МАКАБИ ЛЕ ЗИОН (ИЗРАЕЛ)

19:00 КАЛИШ – ХОБРИ ГЛОГОВ (ПОЛСКА)

17:00 ТУРДА – ОРАДЕА (РОМАНИЈА)

19:00 КРКА – КРШКО (СЛОВЕНИЈА)

19:00 СЛОВАН – РИБНИЦА (СЛОВЕНИЈА)

19:00 ТРИМО – ЛОКА (СЛОВЕНИЈА)

19:30 ВИНСЛОВС – ВАРБЕРГ (ШВЕДСКА)

19:00 ХЕИД – СКОВДЕ (ШВЕДСКА)