Вардар ја задржа Симона Василева

Некогашниот шампион Вардар почна со градењето на тимот за наредната сезона и продолжување на договорите со ракометарките од актуелниот ростер.

Прва која ја продолжи соработката со „црвено-црниот“ тим е одличниот среден бек Симона Василева.

Од Вардар информираат дека се задоволни од нејзините перформанси, залагање и прикажани игри во првата заедничка сезона.

Оваа 22-годишна ракометарки е една од најважните алки во тимот предводен од Анжела Платон, кој го очекува голем предизвик и настап на Ф4 во Купот.