Червар остана без „црковниот пејач“ за ЕП, се повредил во сон!

Лино Червар пред Нова Година остана без еден од планираните десни бекови за настап на Европското првенство во Австрија, Норвешка и Данска. Лука Шебетиќ се „повредил“ во сон, иако Червар сериозно сметаше на него за ЕП, мораше да повика нов десен бек. Во националниот тим сега е Јосип Векиќ, кој треба да биде поддршка за Лука Степанчиќ.

„Лопатката е проблем, извесна ’рскавица која била под неа. Едноставно, преку ноќ испаднала од чашката. Шебетиќ почувствувал, како што кажа, крцкање, па тоа се претворило во воспаление, болка и на крајот моравме да одиме на снимање, каде проблемот е воочен. Иако тоа го мачи веќе некое време, не очекувавме дека тоа ќе се случи и дека ќе биде крајот“, изјави физиотерапевтот на Хрватска, Дамир Кајба за хрватските медиуми.

Интересно е што Шебетиќ, откако Червар не го повика за ЕП во 2018 година, решил да се посвети на религијата. Не ја губел надежта за камбек во националниот тим, и често одел во црква, на молитви, а кога е во можност пее и во црковен хор.

Хрватска е во групата А што ќе се игра во австрискиот Грац, заедно со Србија, Црна Гора и Белорусија.