Сите термини на едно место за првата фаза на Европското првенство

Од денеска стартува Европското првенство кое првпат ќе биде со три земји домаќини и со вкупно 24 земји учеснички. На овој шампионат и Македонија е одново меѓу учесниците и ќе игра во групата Б во Виена.

Македонија е заедно со Украина, Чешка и Австрија, а првите две селекции продолжуваат во вториот круг каде што ќе има место за најдобрите 12 земји.

Комплетниот распоред на натпреварите со сите термини за одигрување на средбите ќе можете да го погледнете во продолжение така што ќе имате можност за прегледност на сите натпревари на ова првенство кое ќе трае до 26 јануари кое е предвидено да биде одиграно финалето.

Првата фаза ќе трае до 15 јануари кога ќе дојде до формирање на новите групи на првенството во кое ќе има по шест селекции кои ќе имаат уште по четири нови пресметки.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ ЗА ПРВАТА ФАЗА НА ЕП

ГРУПА А (ГРАЦ)

ЧЕТВРТОК, 9 ЈАНУАРИ

18:15ч

БЕЛОРУСИЈА – СРБИЈА

20:30ч

ХРВАТСКА – ЦРНА ГОРА

САБОТА, 11 ЈАНУАРИ

16:00ч

ХРВАТСКА – БЕЛОРУСИЈА

18:15ч

ЦРНА ГОРА – СРБИЈА

ПОНЕДЕЛНИК, 13 ЈАНУАРИ

18:15ч

ЦРНА ГОРА – БЕЛОРУСИЈА

20:30ч

СРБИЈА – ХРВАТСКА

ГРУПА Б (ВИЕНА)

ПЕТОК, 10 ЈАНУАРИ

18:15ч

ЧЕШКА – АВСТРИЈА

20:30ч

МАКЕДОНИЈА – УКРАИНА

НЕДЕЛА, 12 ЈАНУАРИ

16:00ч

ЧЕШКА – МАКЕДОНИЈА

18:15ч

АВСТРИЈА – УКРАИНА

ВТОРНИК, 14 ЈАНУАРИ

18:15ч

АВСТРИЈА – МАКЕДОНИЈА

20:30ч

УКРАИНА – ЧЕШКА

ГРУПА Ц (ТРОНДХАЈМ)

ЧЕТВРТОК, 9 ЈАНУАРИ

18:15ч

ГЕРМАНИЈА – ХОЛАНДИЈА

20:30ч

ШПАНИЈА – ЛЕТОНИЈА

САБОТА, 11 ЈАНУАРИ

16:00ч

ЛЕТОНИЈА – ХОЛАНДИЈА

18:15ч

ШПАНИЈА – ГЕРМАНИЈА

ПОНЕДЕЛНИК, 13 ЈАНУАРИ

18:15ч

ЛЕТОНИЈА – ГЕРМАНИЈА

20:30ч

ХОЛАНДИЈА – ШПАНИЈА

ГРУПА Д (ТРОНДХАЈМ)

ПЕТОК, 10 ЈАНУАРИ

18:15ч

ФРАНЦИЈА – ПОРТУГАЛИЈА

20:30ч

НОРВЕШКА – БИХ

НЕДЕЛА, 12 ЈАНУАРИ

16:00ч

ПОРТУГАЛИЈА – БИХ

18:15ч

ФРАНЦИЈА – НОРВЕШКА

ВТОРНИК, 14 ЈАНУАРИ

18:15ч

БИХ – ФРАНЦИЈА

20:30ч

ПОРТУГАЛИЈА – НОРВЕШКА

ГРУПА Е (МАЛМЕ)

САБОТА, 11 ЈАНУАРИ

16:00ч

УНГАРИЈА – РУСИЈА

18:15ч

ДАНСКА – ИСЛАНД

ПОНЕДЕЛНИК, 13 ЈАНУАРИ

18:15ч

ИСЛАНД – РУСИЈА

20:30ч

ДАНСКА – УНГАРИЈА

СРЕДА, 15 ЈАНУАРИ

18:15ч

ИСЛАНД – УНГАРИЈА

20:30ч

РУСИЈА – ДАНСКА

ГРУПА Ф (ГЕТЕБОРГ)

ПЕТОК, 10 ЈАНУАРИ

18:15ч

СЛОВЕНИЈА – ПОЛСКА

20:30ч

ШВЕДСКА – ШВАЈЦАРИЈА

НЕДЕЛА, 12 ЈАНУАРИ

16:00ч

ШВАЈЦАРИЈА – ПОЛСКА

18:15ч

ШВЕДСКА – СЛОВЕНИЈА

ВТОРНИК, 14 ЈАНУАРИ

18:15ч

ШВАЈЦАРИЈА – СЛОВЕНИЈА

20:30ч

ПОЛСКА – ШВЕДСКА.