РАКОМЕТЕН МАРАТОН: Што ќе гледате од ЕУРО 2020 на ТВ Телма!

Како и пред две години, кога ТВ Телма го пренесуваше Европското првенство во Хрватска, така и сега оваа македонска ТВ куќа се погрижи да ги откупи правата, па натпреварите на нашата репрезентација на ЕП, ќе може да ги гледаме со македонски коментар.

На Телма ќе имате можност да погледнете најмалку 34 ракометни преноси. Од 9 до 26 јануари колегите Бранко Казаковски, Стево Костовски, Игор Паневски и Огнен Чанчаревиќ ќе бидат дел од тимот задолжен за коментар, водење на емисијата „Отворено за ракомет“ и јавувања од местото на настанот.

Во продолжение може да ја погледнете листата на натпревари што ќе може да ги следите на Телма од првата фаза на Европското првенство.

ПРОГРАМСКА ШЕМА ТВ ТЕЛМА ЗА 1.ФАЗА 09.01-15.01.2020

09.01.2020

18:15 БЕЛОРУСИЈА – СРБИЈА, пренос (ГРУПА А)
20:30 ХРВАТСКА – ЦРНА ГОРА, пренос (ГРУПА А)

10.01.2020

18:15 ЧЕШКА – АВСТРИЈА, пренос (ГРУПА Б)
20:30 МАКЕДОНИЈА – УКРАИНА, пренос (ГРУПА Б)

11.01.2020

16:00 УНГАРИЈА – РУСИЈА, пренос (ГРУПА Е)
18:15 ШПАНИЈА – ГЕРМАНИЈА, пренос (ГРУПА Ц)
20:30 ЦРНА ГОРА – СРБИЈА, снимка (ГРУПА А)

12.01.2020

16:00 ЧЕШКА – МАКЕДОНИЈА, пренос (ГРУПА Б)
18:15 АВСТРИЈА – УКРАИНА, пренос (ГРУПА Б)
20:30 ФРАНЦИЈА – НОРВЕШКА, снимка (ГРУПА Д)

13.01.2020

18:15 ИСЛАНД – РУСИЈА, пренос (ГРУПА Е)
20:30 СРБИЈА – ХРВАТСКА, пренос (ГРУПА А)

14.01.2020

18:15 АВСТРИЈА – МАКЕДОНИЈА, пренос (ГРУПА Б)
20:30 УКРАИНА – ЧЕШКА, пренос (ГРУПА Б)

15.01.2020

18:15 ИСЛАНД – УНГАРИЈА, пренос (ГРУПА Е)
20:30 РУСИЈА – ДАНСКА, пренос (ГРУПА Е)

ПРОГРАМСКА ШЕМА ТВ ТЕЛМА ЗА 2.ФАЗА 16.01-22.01.2020

ЗАВИСНО ОД ПЛАСМАНОТ НА МАКЕДОНИЈА ВО ПРВА ФАЗА ( 7 ДЕНА ПО 2 ИЛИ 3 НАТПРЕВАРИ, А ТЕРМИНИТЕ СЕ 16:00, 18:15 И 20:30)

ПРОГРАМСКА ШЕМА ТВ ТЕЛМА ЗА ЗАВРШНА ФАЗА 24.01-26.01.2020

24.01.2020

18:00 ПОЛУФИНАЛЕ 1, пренос
20:30 ПОЛУФИНАЛЕ 2, пренос

25.01.2020

16:00 НАТПРЕВАР ЗА 5. МЕСТО, пренос (САМО АКО ИГРА МАКЕДОНИЈА)
18:30 НАТПРЕВАР ЗА 3. МЕСТО, пренос

26.01.2020

16:30 ФИНАЛЕ, пренос