Познати судиите за олимписките квалификации: Начевски и Николов ќе судат во Германија

Најдобрата судии од Македонија, Ѓорѓи Начевски – Славе Николов се најдоа на списокот на арбитри за средбите од квалификациите за Олимписките игри во Токио.

Тие добија задача за судење на турнирот во машка конкуренција во Германија каде што покрај домаќинот ќе играат и репрезентациите на Шведска, Словенија и Алжир.

За секој турнир се делегирани по четири судиски двојки така што 24 двојки од кои најголемиот дел се од Европа ќе имаат работа во март.

Според термините мажите ќе ги одмерат силите на патот кон Олимписките игри од 12 до 24 март, додека женските турнири се играат од 19 до 21 март. Останува уште неизвесно што ќе биде со селекциите од Азија.

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ОЛИМПИСКИ ИГРИ (МАЖИ)

ТУРНИР 1 (ЦРНА ГОРА)

УЧЕСНИЦИ: Норвешка, Бразил, Чиле, Јужна Кореја

СУДИИ

Матија Губица – Борис Милошевиќ (Хрватска)

Вацлав Хорачек – ЈиржиНовотни (Чешка)

Рауф Гасми – Карим Гасми (Франција)

Иван Павичевиќ – Милош Ражнатовиќ (Црна Гора)

ТУРНИР 2 (ФРАНЦИЈА)

УЧЕСНИЦИ: Франција, Хрватска, Тунис, Португалија

СУДИИ

Роберт Шулце – Тобијас Тонис (Германија)

Адам Биро – Оливер Кис (Унгарија)

Артур Брунер – Морад Салах (Швајцарија)

Мирза Куртагиќ – Матијас Ветервик (Шведска)

ТУРНИР 3 (ГЕРМАНИЈА)

УЧЕСНИЦИ: Германија, Шведска, Словенија, Алжир

СУДИИ

Ѓорѓи Начевски – Славе Николов (Македонија)

Хулијан Лопез Гриљо – Себастијан Ленци (Аргентина)

Мадс Хансен –Јеспер Мадсен (Данска)

Оскар Рели Лопез – Анхел Сабросо Рамирез (Шпанија)

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ОЛИМПИСКИ ИГРИ (ЖЕНИ)

ТУРНИР 1 (ШПАНИЈА)

УЧЕСНИЦИ: Шпанија, Шведска, Сенегал, Аргентина

СУДИИ

Амар Коњичанин – Дино Коњичанин (БиХ)

Бон-Ок Ко – Сеок Ли (Кореја)

Викторија Алпидзе – Татјана Бережкина (Русија)

Матијас Соса – Кристијан Лемес (Уругвај)

ТУРНИР 2 (УНГАРИЈА)

УЧЕСНИЦИ: Русија, Србија, Унгарија, Кина

СУДИИ

Јусеф Белкири – Сид Али Хамиди (Алжир)

Марија Инес Паолантони – Маријана Гарсија(Аргентина)

Шарлот Бонавентура – Жули Бонавентура (Франција)

Кристина Настасе – Симона Станку (Романија)

ТУРНИР 3 (ЦРНА ГОРА)

УЧЕСНИЦИ: Норвешка, Црна Гора, Романија, Казахстан

СУДИИ

Карина Кристијансен – Лине Хеселдал Хансен (Данска)

Андреу Марин – Игнасио Гарсија Серадиља (Шпанија)

Бојан Лах – Давид Сок (Словенија)

Самир Крихен – Самир Маклоуф (Тунис).