ИЗБЕРЕТЕ ГО ОЛ СТАР ТИМОТ ВО СУПЕР МАШКАТА ЛИГА (АНКЕТА)

Традиционално по завршувањето на есенската полусезона во Супер машката лига (одиграни 16 кола од Регуларниот дел), го избираме идеалниот тим и најкорисниот ракометар на полусезоната.

Тимот на 24Ракомет поддржан од Jamieson ви овозможува да гласате во 11 категории за најдобрите по завршување на есенскиот дел во најсилната македонска лига.

После секое коло, Вие заедно со тимот на 24Ракомет избиравме најкорисен ракометар, па 16 играчи имаа чест да бидат прогласени за најдобри. Сега го бираме и тимот кој ја одбележа оваа етапа од сезоната.

Единствениот специјализиран спортски портал посветен на ракометот и годинава ќе ви овозможи да гласате за најдобрите ракометари од првиот дел на сезоната.

Ние одбравме по пет играчи на секоја позиција од кои вие можете да го одберете најдобриот. Вие со гласање ќе изберете кои играчи ќе бидат најдобри и ќе влезат во идеалниот тим. Заедно со колегите новинари и вашите гласови ќе го одбереме тимот и најкорисниот играчот на сезоната.

Гласањето ќе биде отворено до 30 јануари 2021 година до 12 часот, а секој читател може да го даде гласот за еден избор, при гласањето ќе изберете идеален тим, најдобар дефанзивец, млад ракометар и тренер кој дал најголем придонес оваа полусезона.

Според Вас, кој е најдобро лево крило на есенскиот дел во македонската Суперлига?

Тимур Дибиров Вардар
26.53%
Мирко Мајиќ -Бутел Скопје
24.97%
Цветан Кузманоски -Еурофарм Пелистер 2
17.32%
Бојан Маџовски -Еурофарм Пелистер
16.01%
Давор Палевски -Пролет
15.17%

Според Вас, кој е најдобaр лев бек на есенскиот дел во македонската Суперлига?

Филип Талески Вардар
26.99%
Јане Јанчев Тиквеш
19.64%
Јовица Младеновски Бутел Скопје
19.10%
Стипе Мандалиниќ Еурофарм Пелистер
18.13%
Павле Атанасијевиќ Еурофарм Пелистер 2
16.13%

Според Вас, кој е најдобaр среден бек на есенскиот дел во македонската Суперлига?

Страхиња Симиќ -Тиквеш
29.88%
Анте Гаџа -Вардар
26.74%
Филип Кривокапиќ -Охрид
14.59%
Халил Озтурк -Металург
14.42%
Јосип Периќ -Еурофарм Пелистер
14.37%

Според Вас, кој е најдобaр десен бек на есенскиот дел во македонската Суперлига?

Златко Хорват -Металург
24.06%
Мартин Велковски -Еурофарм Пелистер
22.80%
Павле Петровиќ -Еурофарм Пелистер 2
19.01%
Денис Тот -Бутел Скопје
18.80%
Куни Моралес -Вардар
15.34%

Според Вас, кој е најдобрo десно крило на есенскиот дел во македонската Суперлига?

Гоце Георгиевски Вардар
27.78%
Евгениј Темелкоски Тиквеш
22.18%
Ненад Костески Eурофарм Пелистер
17.12%
Реваз Чантурија Прилеп
16.55%
Мице Шилегов Охрид
16.37%

Според Вас, кој е најдобaр голман на есенскиот дел во македонската Суперлига?

Никола Матовиќ Струга
29.66%
Благојче Трајкоски Еурофарм Пелистер 2
22.09%
Градимир Чаневски Бутел Скопје
19.55%
Мартон Секељ Еурофарм Пелистер
14.66%
Даниел Дупјачанец Металург
14.04%

Според Вас, кој е најдобaр пикер на есенскиот дел во македонската Суперлига?

Владимир Јевтиќ Бутел Скопје
27.75%
Жереми Тото Вардар
21.43%
Михаил Аларов Пролет
19.82%
Милан Лазаревски Металург
16.13%
Елмир Граџан Еурофарм Пелистер
14.87%

Според Вас, кој е најдобaр дефанзивец на есенскиот дел во македонската Суперлига?

Велко Маркоски Металург
25.23%
Томче Стојановски Бутел Скопје
22.38%
Милорад Кукоски Еурофарм Пелистер
18.58%
Борче Соколов Тиквеш
17.83%
Филип Арсеновски Еурофарм Пелистер 2
15.98%

Според Вас, кој е најдобaр тренер на есенскиот дел во македонската Суперлига?

Александар Јовиќ Еурофарм Пелистер 2
22.22%
Жељко Бабиќ Еурофарм Пелистер
20.69%
Иван Марковски Металург
19.48%
Горан Андоновски Тиквеш
18.84%
Кристијан Грчевски Бутел Скопје
18.78%

Според Вас, кој е најдобaр млад ракометар на есенскиот дел во македонската Суперлига?

Леонид Киселовски Скопје
27.61%
Марко Митев Бутел Скопје
19.89%
Александар Петковски Металург
18.56%
Стефан Додиќ Охрид
17.67%
Емилијан Ѓорговски Еурофарм Пелистер 2
16.27%

Според Вас, кој е најдобaр странски ракометар на есенскиот дел во македонската Суперлига?

Златко Хорват (ХРВ) Металург
25.84%
Жереми Тото (ФРА) Вардар
20.18%
Мартон Секељ (УНГ) Еурофарм Пелистер
19.72%
Јосип Периќ (БИХ) Еурофарм Пелистер
17.76%
Анте Гаџа (ХРВ) Вардар
16.49%