Детското игралиште, нов полигон за вежби (ФОТО)

Пивотот на репрезентацијата на Германија и на тимот на Кик, Хендрик Пекелер и понатаму користи секаква можност да биде во добра форма.

Иако веќе е дозволено да се тренира и во сала, тој продолжува и со работа во домашни услови.

Детското игралиште за него е полигон за вежбање и дел од играчките ги користи како реквизити за тренирање.