Американците се загреаја за ракомет, гигант ќе прави преноси од Мундијалот

Репрезентацијата на САД после 20 години одново ќе настапи на Светско првенство, но овој пат работите се поставени далеку попрофесионално и со поголема амбиција од пред две децении.

Колку Американците се имаат загреано за овој шампионат односно за Мундијалот покажува и фактот дека ќе бидат правени директни преноси од натпреварите на шампионатот на спортскиот телевизиски гигант ESPN.

Според информациите ќе бидат емитувани 31 натпревар од шампионатот во Египет, а најавени се два натпревари на ден од главната рунда и одлучувачките средби на турнирот.

Во овие натпревари се вклучени и средбите кои ќе ги одигра селекцијата на САД која се наоѓа во тешка група со три репрезентации од Европа. Американците ќе играат во Групата Е заедно со составите на Норвешка, Австрија и Франција.