ЕП 2022: Викенд резервиран за 2. рунда во Унгарија и Словачка

Откако вчера беа комплетирани средбите од 1. коло на Европското првенство за денеска и утре се предвидени дуелите од 2. коо од првата фаза на шампионатот во Унгарија и во Словачка.

Македонија денеска ќе има нов предизвик на дуелот против Црна Гора така што ќе биде доста интересно бидејќи ќе треба да се одработи најдобро што може на теренот и да се дојде до првите бодови.

Денеска и утре ќе има многу дерби средби бидејќи речиси во секоја од групите има по барем еден дуел кој ќе биде неизвесен. Викендов е предвиден за одличен ракомет.

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

НАТПРЕВАРИ ОД 2. КОЛО

ГРУПА А (Сабота, 15 јануари)

18:00ч

МАКЕДОНИЈА – ЦРНА ГОРА

20:30ч

СЛОВЕНИЈА – ДАНСКА

ТАБЕЛА

ПозЕкипаНПРЛБ.
1ДАНСКА22004
2ЦРНА ГОРА21012
3СЛОВЕНИЈА21012
4МАКЕДОНИЈА20020

ГРУПА Б (Недела, 16 јануари)

18:00ч

ПОРТУГАЛИЈА – УНГАРИЈА

20:30ч

ИСЛАНД – ХОЛАНДИЈА

ТАБЕЛА

ПозЕкипаНПРЛБ.
1ИСЛАНД22004
2ХОЛАНДИЈА21012
3УНГАРИЈА21012
4ПОРТУГАЛИЈА20020

ГРУПА Ц (Сабота, 15 јануари)

18:00ч

ФРАНЦИЈА – УКРАИНА

20:30ч

ХРВАТСКА – СРБИЈА

ТАБЕЛА

ПозЕкипаНПРЛБ.
1ФРАНЦИЈА22004
2СРБИЈА21012
3ХРВАТСКА21012
4УКРАИНА20020

ГРУПА Д (Недела, 16 јануари)

18:00ч

ГЕРМАНИЈА – АВСТРИЈА

20:30ч

БЕЛОРУСИЈА – ПОЛСКА

ТАБЕЛА

ПозЕкипаНПРЛБ.
1ПОЛСКА22004
2ГЕРМАНИЈА22004
3АВСТРИЈА20020
4БЕЛОРУСИЈА20020

ГРУПА Е (Сабота, 15 јануари)

18:00ч

ЧЕШКА – БИХ

20:30ч

ШПАНИЈА – ШВЕДСКА

ТАБЕЛА

ПозЕкипаНПРЛБ.
1ШПАНИЈА22004
2ШВЕДСКА21012
3ЧЕШКА21012
4БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА20020

ГРУПА Ф (Сабота, 15 јануари)

18:00ч

СЛОВАЧКА – ЛИТВАНИЈА

20:30ч

НОРВЕШКА – РУСИЈА

ТАБЕЛА

ПозЕкипаНПРЛБ.
1РУСИЈА22004
2НОРВЕШКА21012
3СЛОВАЧКА21012
4ЛИТВАНИЈА20020