„Вардар и Еурофарм Пелистер би биле шампиони во Исланд“

Во интервјуто за 24 Ракомет, Стевче Алушовски направи споредба на ракометот во шампионатите на Македонија и Исланд.

Според него најдобрите клубови од Исланд би се бореле за 3. место во Македонија, што значи дека Вардар и Еурофарм Пелистер имаат предност во однос на нив.

„Супер лигата на Македонија е доста поквалитетна во однос на Втората лига каде што сме ние. Доколку се спореди со Првата лига на Исланд тогаш единствено Вардар и Еурофарм имаат подобар квалитет од која било екипа овде. Валур, Хаукар и Стјарнан се екипи кои би можеле да бидат на 3. место во Македонија“, вели Алушовски во интервјуто за 24 Ракомет.

Комплетното интервју можете да го прочитате на линкот во продолжение.

ИНТЕРВЈУ СТЕВЧЕ АЛУШОВСКИ: На Исланд ми фали македонското сонце, но луѓето се топли како во екс-Југославија