Австријците „лежерно“ ќе ја дочекаат Македонија (ФОТО)

Додека трае загревањето и последните подготовки за дуелот кој ќе ги даде патниците во втората фаза од група Б, австриските ракометари го поминуваат со своите семејства.

Овој натпревар е решавачки дали некоја од овие две селекции ќе се пласира во главната рунда, и колку бодови ќе пренесе.

Натпреварот се игра во „Штадхале Арена“ со почеток во 18:15 часот, а потоа се игра вториот дуел од групата меѓу Украина и Чешка.