Чешка е минато, ракометарите подготвени за главната битка против Австрија (ФОТОГАЛЕРИЈА)

 • trening tri (1 of 25)
 • trening tri (2 of 25)
 • trening tri (3 of 25)
 • trening tri (4 of 25)
 • trening tri (5 of 25)
 • trening tri (6 of 25)
 • trening tri (7 of 25)
 • trening tri (8 of 25)
 • trening tri (9 of 25)
 • trening tri (10 of 25)
 • trening tri (11 of 25)
 • trening tri (12 of 25)
 • trening tri (13 of 25)
 • trening tri (14 of 25)
 • trening tri (15 of 25)
 • trening tri (16 of 25)
 • trening tri (17 of 25)
 • trening tri (18 of 25)
 • trening tri (19 of 25)
 • trening tri (20 of 25)
 • trening tri (22 of 25)

Репрезентативците на Македонија денеска одработеа тренинг на кој се подготвуваат за дуелот против Австрија кој се игра утре од 18:15 часот. Средбата против Австрија во Штадхале во Виена ќе биде за место во вториот круг, а на Македонија и треба победа за да успее да се најде меѓу најдобрите 12 селекции на шампионатот. И тоа победа од два или три гола разлика би била најдобра варијанта.