Уште едно репрезентативно засилување – Трајковиќ потпиша за Металург Автокоманда

Новиот тим во Женската лига, Металург Автокоманда, го комплетираше дуото на левата крилна позиција.

По Сара Миновска, уште една македонска репрезентативка стави потпис на договорот со тимот од Автокоманда.

Станува збор за Мила Трајковиќ, која минатите две сезони ги бранеше боите на Металург, а потекнува од составот на Куманово.

Претходно тимот што ќе биде предводен од Јулијана Дамчевска и Крсто Петрушевски ја договори и голманката Амра Терзиќ.

Договори потпишаа и три кадетски репрезентативки на Македонија – левите бекови Миа Маринчов, Таида Беровиќ и Михаела Кралева.