Денеска на терените: Нови предизвици за македонските интернационалци низ Европа

Националните првенства ширум Европа се во завршна фаза, на терените се решаваат новите шампиони, а актуелни се борбите за пласман во европските натперварувања.

Денеска на терените ќе бидат повеќе македонски интернационалци со совите тимови. Нови предизвици ќе имаат Митревски, Лазаров и Лазаревски.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

17:00ч

ПОДРАВКА – КОКА (ХРВАТСКА 1. ЛИГА, ЖЕНИ)

18:00ч

ДАБАС – ПИК СЕГЕД (УНГАРИЈА 1. ЛИГА)

ЕГЕР – БУДАКАЛАЖ (УНГАРИЈА 1. ЛИГА)

ЃЕНЃЕШ – НЕКА (УНГАРИЈА 1. ЛИГА)

ЦЕЛЈЕ – ИВАНЧНА ГОРИЦА (СЛОВЕНИЈА 1. ЛИГА)

ГРАДЕЦ – ГОРЕЊЕ (СЛОВЕНИЈА 1. ЛИГА)

ОРМОЖ – КОПЕР (СЛОВЕНИЈА 1. ЛИГА)

ЉУБЉАНА – ДОБОВА (СЛОВЕНИЈА 1. ЛИГА)

РИБНИЦА – МАРИБОР (СЛОВЕНИЈА 1. ЛИГА)

СЛОВАН – СМАРТНО (СЛОВЕНИЈА 1. ЛИГА)

ЛОКА – ТРЕБЊЕ (СЛОВЕНИЈА 1. ЛИГА)

ПАНЧЕВО – ПАРТИЗАН (СРБИЈА ПЛЕЈ-ОФ)

19:00ч

ДУБОЧИЦА – РУДАР (СРБИЈА ПЛЕЈ-ОФ)

19:10ч

ИШТАД – СКОВДЕ (ШВЕДСКА, ПЛЕЈ-ОФ)

19:15ч

КРИМ – АЈДОВШЧИНА (СЛОВЕНИЈА ПЛЈЕ-ОФ, ЖЕНИ)

19:30ч

ШАМОТ – ВОЈВОДИНА (СРБИЈА ПЛЕЈ-ОФ)

20:00ч

СЕСОН – ЕКС АН ПРОВАНС (ФРАНЦИЈА 1. ЛИГА)

КРЕТЕЈ – ТУЗУЛ (ФРАНЦИЈА 1. ЛИГА)

ДАНКЕРК – ШАМБЕРИ (ФРАНЦИЈА 1. ЛИГА)

МОНПЕЛЈЕ – НАНТ (ФРАНЦИЈА 1. ЛИГА)

ПСЖ – САРАН (ФРАНЦИЈА 1. ЛИГА)

СЕН РАФАЕЛ – ЛИМОЖ (ФРАНЦИЈА 1. ЛИГА)

НАНСИ – ШАРТ (ФРАНЦИЈА 1. ЛИГА)

20:30ч

ПУЕНТЕ ХЕНИЛ – ТОРЕЛАВЕГА (ШПАНИЈА 1. ЛИГА)

21:00ч

МАЛАГА – ЛА КАЛЦАДА (ШПАНИЈА, 1. ЛИГА ЖЕНИ)

22:00ч

АГУАС САНТАС – ПОРТО (ПОРТУГАЛИЈА 1. ЛИГА)