Дамите во битка за пласман на Ф4

Екипите кои се дел од Супер женската лига денеска ги имаат првите средби од годинешниот куп кој ќе треба да ги даде имињата на осумте состави кои утре ќе се борат за четирите места на завршниот турнир во мај.

Сосема извесно е кои четири состави се фаворити за пласман на завршниот турнир, но секој состав има право да се надева и затоа ќе биде добро да се види каков ќе биде епилогот.

Денеска се играат главно натпревари во Скопје, но има и дуели во Свети Николе и Гевгелија, додека три екипи се слободни и се веќе пласирани за утрешните пресметки.

КУП НА МАКЕДОНИЈА – ЖЕНИ

ГРУПА А – ПОЛУФИНАЛЕ

САБОТА, 6 МАРТ

12:00ч

ШАМПИОН – МЕТАЛУРГ

Сала: Автокоманда во Скопје. Судии: Благоја Кимовски и Блаже Михајлов од Скопје. Делегат: Сашо Младенов од Скопје.

13:00ч

СПАРТАК – КУЗМАН ВАРДАР

Сала: ОУ „Круме Кепески“ во Скопје. Судии: Марко Огњановски и Дамјан Савиќ од Скопје. Делегат: Цветомир Јовановски од Скопје.

ФИНАЛЕ – НЕДЕЛА, 7 МАРТ

Судии: Методија и Михајло Илиевски од Битола. Делегат: Митко Ѓорѓиевски од Скопје.

ГРУПА Б – ПОЛУФИНАЛЕ

САБОТА, 6 МАРТ

14:00ч

ЧАИР – ДЕСПИНА

Сала: ОУ „7 Март“ во Скопје. Судии: Виктор Начевски од Скопје и Даниело Божиновски од Битола. Делегат: Мамер Реџепи од Скопје.

ФИНАЛЕ – НЕДЕЛА, 7 МАРТ

12:00ч

ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЖРК – ЧАИР/ДЕСПИНА

Сала: „Христо Батанџиев“ во Скопје. Судии: Бобан Стојановски и Илија Давидовски од Скопје. Делегат: Кристијан Белимов од Скопје.

ГРУПА Ц – ПОЛУФИНАЛЕ

САБОТА, 6 МАРТ

18:00ч

ОВЧЕ ПОЛЕ СУ – СТРУЖАНКА

Сала: „Цар Самоил“ во Свети Никое. Судии: Сања Божиновска и Адриана Здравковска од Скопје. Делегат: Стево Костенчев од Скопје.

ФИНАЛЕ – НЕДЕЛА, 7 МАРТ

17:00ч

ВАРДАР – ОВЧЕ ПОЛЕ СУ/СТРУЖАНКА

Сала: СЦ „Јане Сандански“ (мала сала) во Скопје. Судии: Лејла Јашар и Михаела Капсарева од Скопје. Делегат: Ерик Белимов од Скопје.

ГРУПА Д – ПОЛУФИНАЛЕ

14:00ч

ГЕВГЕЛИЈА – КУМАНОВО

Сала: 26 Април во Гевгелија. Судии: Лејла Јашар и Михаела Капсарева од Скопје. Делегат: Ѓорѓи Дучков од Гевгелија.

ФИНАЛЕ – НЕДЕЛА, 7 МАРТ

14:30ч

ПЕЛИСТЕР – ГЕВГЕЛИЈА/КУМАНОВО

Сала: „Боро Чурлевски“ во Битола. Судии: Наташа Глигороска и Викторија Прентоска од Струга. Делегат: Славчо Каланоски од Струга.