Топка ли е или врел костен? (ВИДЕО)

Дека репрезентацијата на Бахреин не е во врвот на светскиот ракомет е познато. Но азијскиот претставник е во врвот на шампионатот на најголемиот континент, па затоа секогаш се зборува со резерва за овој национален тим, кога во прашање е квалитетот. На овој Мундијал, Бахреин не се посрамоти на ниту еден натпревар, играа пожртвувано и максимално ги користеа сите шанси. Така беше и во дуелот со Хрватска, затоа лесно ќе можат да ги заборават грешките, но ќе се посветат на лекцијата како се „почитува топката“...