Го погоди противничкиот голман во глава, па си доби црвен картон (ВИДЕО)

Капитенот на репрезнетацијата на Германија го заврши привот натпревар против Холандија по само 16 минути на теренот. Левото крило при изведување на седмерец го погоди противничкиот голман директно во лицето, а тоа судите после прегледување на снимката го окарактеризираа како намерно и му покажаа црвен картон. Погледнете ја ситуацијата во видеото и проценете дали Уве Генсхајмер заслужи исклучување или одлуката на судиите беше престрога.