Хрватска влезе во трка за организација на СП 2025 (ВИДЕО)

После одличната организација на Светското првенство во 2009 година и на Европскиот шампионат во 2018 година, Хрватска се кандидираше за организација на уште едно големо натпреварување, а тоа е Светското првенство во 2025 година. Хрватска влезе во трка по овој шампионат заедно со Данска и Норвешка и ќе се обиде да дојде до организација на ова првенство.