Промовирана химната на ЕП во Македонија – Играјте со срце (ВИДЕО)

 

Денеска официјално беше промовираната химната за Европското првенство 2022, кое ќе се одржува во Македонија, Словенија и Црна Гора. Континенталниот собир кај дамите ќе се игра од 4 до 20 ноември. За амбасадор на Европското првенство е избрана пејачката, Сенида, која ќе ја изведе и официјалната химна на континенталниот собир, кој во Скопје ќе се игра во СЦ „Борис Трајковски“. Насловот на химната е Играј со срце“ и ѐ напишана на повеќе јазици.