Нексе преживеа во битолскиот пекол, Еурофарм Пелистер ќе чека нова шанса

 • pelister- nexe (1 of 4)
 • pelister- nexe (2 of 4)
 • pelister- nexe (3 of 4)
 • pelister- nexe (4 of 4)
 • pelister- nexe 1 (1 of 4)
 • pelister- nexe 1 (2 of 4)
 • pelister- nexe 1 (3 of 4)
 • pelister- nexe 1 (4 of 4)
 • pelister- nexe 2 (1 of 7)
 • pelister- nexe 2 (2 of 7)
 • pelister- nexe 2 (3 of 7)
 • pelister- nexe 2 (4 of 7)
 • pelister- nexe 2 (5 of 7)
 • pelister- nexe 2 (6 of 7)
 • pelister- nexe 2 (7 of 7)
 • pelister- nexe 3 (1 of 14)
 • pelister- nexe 3 (2 of 14)
 • pelister- nexe 3 (3 of 14)
 • pelister- nexe 3 (5 of 14)
 • pelister- nexe 3 (6 of 14)
 • pelister- nexe 3 (7 of 14)
 • pelister- nexe 3 (8 of 14)
 • pelister- nexe 3 (9 of 14)
 • pelister- nexe 3 (10 of 14)
 • pelister- nexe 3 (11 of 14)
 • pelister- nexe 3 (12 of 14)
 • pelister- nexe 3 (13 of 14)
 • pelister- nexe 3 (14 of 14)
 • pelister- nexe 4 (1 of 6)
 • pelister- nexe 4 (2 of 6)
 • pelister- nexe 4 (3 of 6)
 • pelister- nexe 4 (4 of 6)
 • pelister- nexe 4 (5 of 6)
 • pelister- nexe 4 (6 of 6)
 • pelister- nexe 5 (1 of 18)
 • pelister- nexe 5 (2 of 18)
 • pelister- nexe 5 (4 of 18)
 • pelister- nexe 5 (5 of 18)
 • pelister- nexe 5 (3 of 18)
 • pelister- nexe 5 (6 of 18)
 • pelister- nexe 5 (7 of 18)
 • pelister- nexe 5 (8 of 18)
 • pelister- nexe 5 (9 of 18)
 • pelister- nexe 5 (10 of 18)
 • pelister- nexe 5 (11 of 18)
 • pelister- nexe 5 (12 of 18)
 • pelister- nexe 5 (13 of 18)
 • pelister- nexe 5 (14 of 18)
 • pelister- nexe 5 (15 of 18)
 • pelister- nexe 5 (16 of 18)
 • pelister- nexe 5 (17 of 18)
 • pelister- nexe 5 (18 of 18)
 • pelister- nexe 6 (1 of 3)
 • pelister- nexe 6 (2 of 3)
 • pelister- nexe 6 (3 of 3)

Ракометарите на Еурофарм Пелистер во деби сезоната не успеаја да ја остварат целта и да се пласираат во четврт-финалето од СЕХА лигата. Тие го совладаа Нексе со 24:22, но тоа не беше доволно за да се пласираат понатаму бидејќи овој резултат го однесе составот од Нашице во следната рунда поради тоа што на првиот натпревар победи со 23:20. Ова значи дека Нексе ќе биде противник на Вардар во четврт-финалето од СЕХА лигата.