Мајсторија на Арнарсон – погоди во стилот на Стоилов, Пешевски, Димовски…(ВИДЕО)

На пријателскиот натпревар меѓу Исланд и Германија, кој го добија „рибарите“ со 31-30, беше постигнат мајсторски погодок. Тој беше дело на кружниот напаѓач Арнар Арнарсон, кој доби асистенција од Арон Палмарсон, а иако беше опкружен со двајца ривали, сепак со шрауба успеа да го совлада германскиот голман. Погледнете го голот во стилот на нашите Стоилов, Пешевски, Стоилов...