Гол од мртов агол: Од тука е тешко да се погоди со лева рака, а тој успеа со десна (ВИДЕО)

На натпревар од првенството на Русија екипите на Акбузат и Динамо Астрахан беше постигнат гол каков ретко се гледа на терените. Играчот на Акбузат, Сергеј Косенков имаше неверојатен шут. Од десно крило од мртов агол е тешко во ваква ситуација да се реализира со лева рака, но Косенков успеа со десна. ВИДЕО: HandballFast Гол кој вреди да се погледне неколкупати.