ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Тешка повреда на Де Толедо, врескаше од болка

Репрезентациајта на Бразил беше поразена од Унгарија со 23:29 на отварањето на главната фаза во рамки на групата еден. Сепак овиј натпревар помина во сенка на тешката повреда која ја заработи поранешниот играч на Вардар, Хозе Де Толедо. Во обид за удар при доскок Бразилецот најверојатно ги повреди лигаментите на коленото и веднаш по паѓањето почна за се превртува и вреска. Де Толедо беше изнесен на носилки и најверојатно му следи догла пауза пред повторно да се врати на терените.