Вардарки повторно се во мода – играат за Куп трофејот (ФОТОГАЛЕРИЈА)

 

Полуфинале Куп, жени 2023: Вардар – Ѓорче Петров

Историјата се повторува, и Вардар повторно во полуфиналето од Купот го победи Ѓорче Петров, исто како во 1994 година. Сега вардарки се повторно во мода, и по пет години повторно ќе се борат за трофеј. Покажаа срце, ладна глава, мирна рака и пред се мотив. Во Купот нема аутсајдери и победува тој што повеќе сака да триумфира. Сега е отворена вратата за првиот трофеј на „младиот Вардар“