ШПАНИЈА Е НОВИОТ ЕВРОПСКИ ШАМПИОН

[unitegallery SPASWE]

Во Загреб по неполни три недели заврши европското првенство во ракомет. Победник е селекцијата на Шпанија која во финалето ја совлада репрезентацијата на Шведска.