(Фото-галерија) Со вакви кадети за македонскиот ракомет нема да има зима

Ако по утрото се познава денот, а ЕХФ шампионатот е почеток, тогаш на кадетската репрезентација на Македонија и претстои успешна кариера. Младите ракометари триумфално, доминантно и зрело остварија пет победи. Во финалето за седум минути го решија ровалот, навистина на крајот, ама покажаа дека пред нив претстои блескава кариера.
Останува да се радуваат на овој триумф, и да продолжат да се подготвуваат за она што допрва им претстои. Прво СП за кадети, а потоа и младинско ЕП.
Со вакви кадети за македонскиот ракомет нема да има зима.

 

Златните кадети од Рига