Лесно е кога го имаш Меси (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Лесно е кога го имаш Меси…

Пораз од девет голови за крај на македонската одисеја во Краков. Пораз за освестување и доказ дека насоката по која го водиме ракометот не е иста со остатокот од Европа, а од поново време Аргентина покажа дека тоа е случај и во светот. Додека Аргентиците се уште го слават Меси и светските фудбалски шампиони, овие ракометните мајстори предводени од браќата Симоне ни поделија лекција на светското во Полска и Шведска... Додека дел од фалангата го бараше Меси, останатите ја бараа загубената гордост и борбеност на терен.