Како од резерва се станува МВП (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Македонија со третиот пораз го затвори Европското првенство 2022. Данска беше пресилен залак за македонската селекција и без првите ѕвезди, а оние што обично грејат клупа покрај терен денес во Данска се докажуваа пред селекторот дека заслужуваат повеќе. Затоа и резултатот од 10 разлика не е за чудење, ниту титулата МВП за Никлас Киркелоке...