„И камења од небо да паѓаат, тренинзите мора да продолжат“ (ВИДЕО)

Ситуацијата со ширењето на коронавирусот само се влошува низ светот, но во Русија тренинзите на ракометните екипи се одвиваат регуларно, иако нема натпревари. Таков е случајот и со ракометарките на Кубан, а на тренингот се појави и Евгениј Трефилов, кој вели дека тренинзите мора да се одржуваат, „па дури и камења од небо да паѓаат“.Тој вели што ако шампионатот продолжи утре, а екипата седела дома?. Погледнете...