За едните македонска рапсодија, за други грчка трагедија (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Еурофарм Пелистер vs АЕК Атина

Македонскиот претставник во Лигата на Европа, Еурофарм Пелистер со убедлива победа од 30-19 се пласираше во следната фаза од европското натпреварување. Победата за домаќините значеше запечатување на второто место во група Д, поразот елиминација на гостите. Во Битола може да се слави одличниот натпревар и одличниот европски пласман, во Атина сигурно многу ќе се анализира, откако амбициозниот проект не ги преживеа групите во второто по квалитет европско клупско натпреварување.

Македонскиот претсавник во Лигата на Европа, Еурофарм Пелистер со убедлива победа од 30-19 се пласираше во следната фаза од европското натпреварување. Победата за домаќините значеше запечатување на второто место во група Д, поразот елиминација на гостите. Во Битола може да се слави одличниот натпревар и одличниот европски пласман, во Атина сигурно многу ќе се анализира, откако амбициозниот проект не ги преживеа групите во второто по квалитет европско клупско натпреварување.