Душебаев за 24 Ракомет ТВ: Скопје засекогаш останува во моето срце

Првиот ракометар кој од Вардар се пресели во Келце беше Алекс Душебаев, а тој учествуваше во освојувањето на првата круна во Лигата на шампионите.

Вели дека секогаш со задоволство доаѓа во Скопје и дека секогаш му е убаво кога игра пред публиката во „Јане Сандански“.