Гол за ТВ шпици: Направи пируета на девет метри за погодок и атракција (ВИДЕО)

 

 

На натпревар од првенството на Исланд меѓу Фрам и Хаукар веројатно беше постигнат голот на годината. Стефан Дари Лорсон беше реализатор на погодок од девет метри. И тука не би имало ништо чудно доколку погодокот не дојдеше после пируета која беше направена пред одбраната на противникот, а шутот дојде во моментот кога ја привршуваше пируетата. Дефинитивно атракција и подогок за ТВ шпици.