📷 Хрватите слават во Мајнхајм: Рапсодија на терен – делириум на трибините

 

ЕП2024: Шпанија – Хрватска

Ретко кој во Хрватска памети кога последен пат „коцкестите“ вака убедливо ја надиграле Шпанија, воопшто. Овие 39-29 долго ќе се прераскажуваат. „Хрватскиот Мајнхајм“ славеше долго после мечот од групната фаза, играчите на терен имаа „распсодија“, и направија вистински „дилириум“ на полните трибини. Ова се некои „нови клинци“ кои се на добар пат уште долго да им носат радост на своите сонародници, без разлика каде би играле.