Следната сезона Македонија со две екипи во ЛЕ, два тима ќе играат и во Европскиот Куп!

Согласно новиот рејтинг на националните федерации за следната натпреварувачка сезона, 2024/25, во европските купови, Македонија го загуби директното место во Лигата на шампионите, но доби дополнително во Европскиот Куп. Како и минатата сезона, РФМ ќе може да пријави две екипи во Лигата на Европа, а многу веројатно една од нив ќе добие директно место во … Продолжи со читање Следната сезона Македонија со две екипи во ЛЕ, два тима ќе играат и во Европскиот Куп!