Првиот човек на европскиот ракомет е во Скопје (ФОТО)

Претседателот на Европската ракометна федерација, Михаел Видерер, допатува во Скопје. Видерер ги следеше натпреварите од првото коло во главната рунда на континенталниот собир меѓу Холандија и Германија, односно Романија и Шпанија. Покрај Видерер, во Скопје се генералниот секретер на ЕХФ, Мартин Хауслајтнер, како и членовите на Извршниот Комитет, Србинот Божидар Ѓурковиќ, Унгарката Габриела Хорват… Скопје … Продолжи со читање Првиот човек на европскиот ракомет е во Скопје (ФОТО)