ИНТЕРВЈУ САРА РИСТОВСКА: Верувам во мојата генерација! Ние сами си ја градиме шансата и иднината!

За Ристовска ракометот не бил прва опција. Таа тренирала фудбал затоа што потекнува од фудбалска фамилија (сите машки членови се фудбалери), но потоа се преориентира кон ракомет, а нејзините почетоци се во Ракометната школа Кастратовиќ. Во Металург се развива како играч, додека во редовите на шампионскиот ЖРК Вардар вистински созрева. Со „црвено-црните“ трипати ќе биде … Продолжи со читање ИНТЕРВЈУ САРА РИСТОВСКА: Верувам во мојата генерација! Ние сами си ја градиме шансата и иднината!