ИНТЕРВЈУ ЕЛЕНА ЃОРГИЕВСКА: ЕП 2022 може да биде круна на мојата репрезентативна кариера

Поради нејзиниот татко, Новко Ѓоргиевски, кој бил поранешен ракометар, тренер и селектор на женска младинска репрезентација, Елена и нејзината повозрасна сестра Душица (исто така интернационалка и долгогодишна репрезентативка) влегуваат во ракометните води. На шега вели „родени сме во сала со сестра ми“. Од седум годишна возраст почнува активно да тренира во родната Струга, а веќе … Продолжи со читање ИНТЕРВЈУ ЕЛЕНА ЃОРГИЕВСКА: ЕП 2022 може да биде круна на мојата репрезентативна кариера