Романија повторно ќе ја има најскапата лига – шест клуба со буџет од над 2 милиони евра!

Веќе е познато дека во последните две сезони Романија ја има најскапата лига во женскиот ракомет. За споредба, екипите кои изминатата сезона завршија во долниот тел на табелата (Магура Чиснадие, Таргу, Миовени, Слатина, Залау и Галати) имаа буџет од околу 900.000 евра, односно секоја екипа од нив имаше речиси три пати поголем буџет од сите … Продолжи со читање Романија повторно ќе ја има најскапата лига – шест клуба со буџет од над 2 милиони евра!