На пат кон Македонија: Уапсен селекторот на Шведска!

Селекцијата на Шведска ќе биде без селекторот Портус Вард Винклунд на Светското првенство во Македонија! Според пишувањата на „Судсвенскан“ тој бил уапсен во данската престолнина Копенхаген, на аеродромот Каструп по една лоша шега со граничната полиција. Аеродромот веднаш бил блокиран по инцидентот. Според извештаите на „ТВ 2“ и „Афтонбладет“, 29-годишниот селектор на шведските кадетки, одеднаш … Продолжи со читање На пат кон Македонија: Уапсен селекторот на Шведска!