Исланѓаните признаа: Алушовски е амбициозен и вистински професионалец – ние сме мал клуб за него!

Од пред една недела македонскиот тренер Стевче Алушовски замиина од исландскиот клуб Тор Акурејри, откако спогодбено беше решено за прекин на соработката. По две сезони македонската легенда ќе има нов предизвик во тренерската кариера, иако требаше да остане во Исланд уште долго. За многумина ваквата одлука е изненадување со оглед на пофалните зборови што Исланѓаните … Продолжи со читање Исланѓаните признаа: Алушовски е амбициозен и вистински професионалец – ние сме мал клуб за него!