СТЕВЧЕ АЛУШОВСКИ: На Исланд ми фали македонското сонце, но луѓето се топли како во екс-Југославија

Легендата на македонскиот ракомет, играч кој тргна со репрезентацијата на Македонија од првата средба и учествуваше во поставувањето на темелите, но и во најголемите успеси кога беше освоено 5. место на Европското првенство во Србија, Стевче Алушовски во моментов своите тренерски квалитети ги покажува на Исланд каде што предводи тим од Акурејри. Алушовски како играч … Продолжи со читање СТЕВЧЕ АЛУШОВСКИ: На Исланд ми фали македонското сонце, но луѓето се топли како во екс-Југославија