Започнува нова историја, нов македонски клуб РК АЛКАЛОИД

Во новата сезона во системот на ракометни натпреварување ќе има нов клуб РК Алкалоид. Со тоа започнува нова ракометна приказната на новиот ракометен клуб РК Алкалоид. Веќе подолг период гласни беа шпекулациите за новиот проект на претседателот на ракометната федерација, а идејата да се соберат потенцијални ракометни репрезентативци, таленти и играчи кои не можат да … Продолжи со читање Започнува нова историја, нов македонски клуб РК АЛКАЛОИД