Сите трансфери во Бундес лигата на едно место

Почеткот на новата сезона е се поблизу. Играчите одмораат после напорната сезона и го очекуваат стартот на подготовките на новиот шампионат, а во исто време голем дел ја решаваат својата судбина околу новите клубови.

Во Германската Бундес лига досега се склучија многу трансфери кои што можете во целост да ги прочитате во прододлжение

ФЛЕНЗБУРГ

Дојдоа: Бењамин Буриќ (Вецлар), Симон Халд Јенсен (Алборг), Тобјерн Бергеруд (Холстебро), Магнус Јонгдал (ГОГ), Горан Јоханесон (ГОГ), Јоханес Гола Мелзунген).

Заминаа: Јакоб Хајнл (Непознато), Хенрик Тофт Хансен (ПСЖ), Матијас Андерсон (Пензија), Кентин Мае (Веспрем), Кевин Мелер (Барселона), Томас Могенсен (Скјерн)

РАЈН НЕКАР

Дојдоа: Илија Абутовиќ (Вардар), Владан Липовина (Хутенберг), Јеспер Нилсен (ПСЖ), Штефен Фет (Фуксе Берлин), Јаник Колбахер (Вецлар).

Заминаа: Хендрик Пекелер (Кил), Радаел Баена (Бергишер), Кристијан Близнац (Пензија), Харалд Рајнкинд (Кил), Ким Екдал ду Риц (ПСЖ), Момир Рниќ (Непознато).

ФУКСЕ БЕРЛИН

Дојдоа: Симон Ернст (Гумерзбах), Малте Семиш (Хановер), Мијајло Марсениќ (Вардар), Ваел Жалуз (Барселона), Јакоб Холм (Есбјерг).

Заминаа: Драго Вуковиќ (Гумерзбах), Штефен Фет (Рајн Некар), Оливер Милде (Хам), Петр Штохл (Пензија)

МАГДЕБУРГ

Дојдоа: Албин Лагергрен (Кристијанштад)

Заминаа: Немања Зеленовиќ (Гепинген)

КИЛ

Дојдоа: Магнус Ландин (Киф Колдинг), Хендрик Пекелер (Рајн Некар), Гисли Торгеир Кристјансон (Хафнарфјордур), Харалд Рајнкинд (Рајн Некар)

Заминаа: Емил Френд Ефорс (Вецлар), Раул Сантос (Лајпциг), Рене Тофт Хансен (Веспрем)

ХАНОВЕР

Дојдоа: Урбан Лесјак (Целје), Кристијан Угалде (Веспрем), Нејц Цехте (Горење), Домагој Сршен (Орошази)

Заминаа: Рунар Карасон (Есбјерг), Мате Семиш (Фуксе Берлин), Свен Кристоферсен (Пензија), Каспар Мортенсен (Барселона), Доминик Калафут (Непознато).

МЕЛЗУНГЕН

Дојдоа: Ивес Кункел (Лајпциг), Домагој Павловиќ (ППД Загреб), Симон Биркефелдт (Холстебро), Фин Бакс, Димитри Игнатов, Леихе Хилдесхајм (Младински тим)

Заминаа: Денер Јанима (Тус Либек), Жофри Бомхувер (Бергишер), Јоханес Гола (Флензбург), Арјан Ханен (Помошен тренер)

ЛАЈПЦИГ

Дојдоа: Грегор Ремке (Ауе), Раул Сантос (Кил), Мациј Гебала (Висла Плоцк), Патрик Визмах (Алборг).

Заминаа: Бенјамин Мешке (Балинген), Ивес Кункел (Мелзунген), Питер Штросак (Тус Либек), Тобијас Ривесјо (Сандефјорд)

ЛЕМГО

Дојдоа: Јонатан Карлсбогард (Редбергслид), Фин Зехер (Гросвалштат)

Заминаа: Лукас Цербе (Тус Ферндорф), Марк ван ден Бојкен (Панинген), Ролф Херман (Пензија), Азат Валиулин (Лудвигсхафен)

ГЕПИНГЕН

Дојдоа: Немања Зеленовиќ (Магдебург), Тим Соренсен (Кристијанштад), Иван Слисковиќ (Целје), Јосип Периќ (Дунареа)

Заминаа: Даниел Фонтејн (Бергишер), Жарко Шешум (Кадетен Шафхаузен), Антон Хален (Кристијанштад), Адријан Пфал (Алфдорф), Томас Урбан (Непознато), Јохен Негеле (Лаутерштајн)

ВЕЦЛАР

Дојдоа: Тибор Иванишевиќ (Скјерн), Ларс Вајсгербер (Сарлуис), Емил Френд Ефорс (Кил), Ниле Толбриџ (Тус Либек), Лени Рубин (Вакер Тун)

Заминаа: Бењамин Буриќ (Флензбург), Мирослав Волентикс (Непознато), Каспер Квист (Есбјерг), Јаник Колбахер (Рајн Некар), Николај Вебер (Хутенберг), Филип Петер (Рајн Викингс), Еварс Клесникс (Пензија).

МИНДЕН

Дојдоа: Савас Савас (Ајнтрахт Хилдесхајм), Алиаксандр Падсхивалау (СКА Минск), Кевин Гуликсен (Елверум), Максимилијан Новацки, Симон Штракељан (Младински тим)

Заминаа: Чарли Сјостранд (Непознато), Ненад Билбија (Непознато), Александар Свитлица (Непознато), Серен Сидмејер (Хам)

ЕЛАНГЕН

Дојдоа: Доминк Мапеш (Хутенберг), Мартин Муравски (Сарлуис), Питер Еверби (Киф Колдинг), Флориан вон Грухала (Гумерзбах), Бенедикт Келнер (Кобург)

Заминаа: Урош Бундало (Крај на договор), Јонас Линк (Битигхајм), Мартин Страновски (Татран Прешов)

ШТУТГАРТ

Дојдоа: Дејвид Шмит (Ојлен Лудвигсхафен), Лукас фон Дешванден (Вакер Тун)

Заминаа: Феликс Лобенданк (Ојтинген), Џибрил М` Бенгу (Порто), Мариан Орловски (Тус Либек), Фин Кречмер (Либек Швартау), Штефан Залгер (Ојлен Лудвигсхафен)

ГУМЕРЗБАХ

Дојдоа: Поуја Нороузи (Кадетен Шафхаузен), Драго Вуковиќ (Фуксе Берлин), Иван Мартиновиќ (Фиверс Маргаретен), Пјер Буш (Младински тим)

Заминаа: Симон Ернст (Фуксе Берлин), Жозеф Пујол (Гог Гудме), Флоријан вон Грухала (Ерланген), Марко Матиќ (Непознато), Макс Жагер (Кобург), Марсел Тим (Кобург), Ервин Фојхтман (Истрес).

ОЈЛЕН ЛУДВИГСХАФЕН

Дојдоа: Азат Валиулин (Лемго), Штефан Ханеман (Констанца), Жером Милер (Сарлуис), Даниел Хидег (Офтерсхајм), Штефан Залгер (Штутгарт)

Заминаа: Робин Егелхоф (Прекин на договор), Дејвид Шмит (Штутгарт), Патрик Вебер (Битигхајм), Кевин Клир (Данзенберг), Дени Ѓозиќ (Непознато).

БЕРГИШЕР

Дојдоа: Даниел Фонтејн (Гепинген), Рафаел Баена (Рајн Некар), Џефри Бомхувер (Мелзунген), Јаник Фрац (Нордхорн), Лукас Штуцке (Баер Дормаген), Расмус Оц (Виљанди)

Зааминаа: Јан Артман (Пензија), Јонас Дел (Ајнтрахт Хаген), Доријан Вестман (Крефелд)

БИТИГХАЈМ

Дојдоа: Ветле Ронинген (Бодо), Јонатан Фишер (Кондринген), Јонас Линк (Ерланген), Патрик Вебер (Вебер), Максимилиан Трост (Рајн Некар 2), Михаел Оелер (Констанца)

Заминаа: Пако Барте (Бидасоа Ирун), Гердас Бабарскас (Шамбери).