Кои натпревари ќе може да ги гледате на МТВ од Мундијалот?

Вчерашната средба меѓу Германија и Кореја ја отвори серијата на преноси на Првиот канал на МТВ така што веќе од денеска бројот на натпревари кои ќе бидат пренесувани се зголемува.

Од денеска ќе можете секој ден да следите по барем два натпревари така што ќе можете да уживате во натпреварите кои се играат во Германија и во Данска. Следуваат интересни средби и сè поголеми возбудувања така што можете да бирате што ќе гледате.

Каков е изборот за следење можете да видите во продолжение, а распоредот е даде до краот на првенството односно до финалето. Во зависност од тоа дали Македонија ќе игра во втората рунда или во Президент купот планот за преноси во вториот дел од шампионатот ќе претрпи измени.

ПЛАН ЗА ПРЕНОСИ НА МТВ

Петок, 11.01.2019

15.30 – 17.00 МАКЕДОНИЈА – ЈАПОНИЈА

18.00 – 19.30 ИСЛАНД – ХРВАТСКА

Сабота, 12.01.2019

18.15 – 19.45 ГЕРМАНИЈА – БРАЗИЛ

20.30 – 22.00 ФРАНЦИЈА – СРБИЈА

Недела, 13.01.2019

14.00 – 15.30 МАКЕДОНИЈА – БАХРЕИН

19.00 – 20.30 ШПАНИЈА – ИСЛАНД

20.30 – 22.00 ШВЕДСКА – АРГЕНТИНА

Понеделник, 14.01.2019

15.30 – 17.00 СРБИЈА – БРАЗИЛ

18.00 – 19.30 МАКЕДОНИЈА – ХРВАТСКА

20.30 – 22.00 ШПАНИЈА – ЈАПОНИЈА

Вторник, 15.01.2019

15.30 – 17.00 РУСИЈА – БРАЗИЛ

18.00 – 19.30 СРБИЈА – КОРЕЈА

20.30 – 22.00 ГЕРМАНИЈА – ФРАНЦИЈА

Среда, 16.01.2019

18.00 – 19.30 ХРВАТСКА – БАХРЕИН

20.30 – 22.00 МАКЕДОНИЈА – ШПАНИЈА

22.15 – 23.30 снимка ШВЕДСКА-КАТАР

Четврток, 17.01.2019

18.00 – 19.30 МАКЕДОНИЈА – ИСЛАНД

20.30 – 22.00 ШПАНИЈА – ХРВАТСКА

22.15 – 23.30 снимка ДАН-НОР или ШВЕ-УНГ или ФРА-РУС

Сабота, 19.01.2019

18.00 – 19.30 ГЛАВНА РУНДА

20.30 – 22.00 ГЛАВНА РУНДА

22.15 – 23.30 СНИМКА ГЛАВНА РУНДА

Недела, 20.01.2019

18.00 – 19.30 ГЛАВНА РУНДА

20.30 – 22.00 ГЛАВНА РУНДА

22.15 – 23.30 СНИМКА ГЛАВНА РУНДА

Понеделник, 21.01.2019

18.00 – 19.30 ГЛАВНА РУНДА

20.30 – 22.00 ГЛАВНА РУНДА

22.15 – 23.30 СНИМКА ГЛАВНА РУНДА

Среда, 23.01.2019

15.30 – 17.00 ГЛАВНА РУНДА

18.00 – 19.30 ГЛАВНА РУНДА

20.30 – 22.00 ГЛАВНА РУНДА

22.15 – 23.30 СНИМКА ГЛАВНА РУНДА

Петок, 25.01.2019

17.30 – 19.00 ПОЛУФИНАЛЕ 1

20.30 – 22.00 ПОЛУФИНАЛЕ 2

Недела, 27.01.2019

14.30 – 16.00 ЗА 3.МЕСТО

17.30 – 19.30 ФИНАЛЕ