ИНТЕРВЈУ ЈОСИП ПЕРИЌ: Еурофарм Пелистер расте во европски клуб – а нашата цел е титула!

Јосип Периќ е роден во Загреб (во сплет на некои околности) но целото свое детство го минува во Љубушки, каде и почнува неговата ракометна приказна. Како дете тренирал и кошарка и фудбал, но со оглед на тоа дека Љубушки е познат како ракометен центар природно доаѓа да се насочи на ракометот. Среден бек е позицијата … Продолжи со читање ИНТЕРВЈУ ЈОСИП ПЕРИЌ: Еурофарм Пелистер расте во европски клуб – а нашата цел е титула!