ИМПРЕСУМ

Уводник

24Ракомет (www.24rakomet.mk), е кулминација на напорна работа и решителност на колектив која дели истата приказна. Повеќе од 15 години, страст и посветеност кон ракометната игра е причината за започнување на овој проект. Повод, недостаток на специјализирани интернет страници на македонски јазик кои целосно се посветени на овој спорт. Желбата за задоволување на потребите на читателите, влубеници во ракометот се наш приоритет. Недостатокот од вести и новини поврзани со секојдневните ракометни случувања ќе бидат главна мотивација за нашиот тим, а уникатноста на содржините кои ќе се обработуваат e  наша цел.

Многу љубов, труд, желба и малку среќа ја опишуваат судбината на овој портал, прв сериозен веб-портал посветен целосно на ракометот чие седиште се наоѓа во најракометниот град во светот, Скопје, во земја каде што ракометот е бр.1 спорт.

Голем ракометeн центар со многу пријатни луѓе и големи ракометни фанови желни за информации од својот омилен спорт.

Заедно со ракометните ентузијасти од целиот свет ќе се обидеме www.24rakomet.mk да прерасне во единствен извор на информации за љубителите на ракометот во Македонија.


РЕДАКЦИЈА


Петар Шимлеша petar@24rakomet.mk

Амина Идризи amina@24rakomet.mk

Дејан Михајловски mihajlovski@24rakomet.mk

Душко Андов andov@24rakomet.mk

Кочо Сотировски-ФОТО


СОРАБОТНИЦИ


Мартин Илиевски

Стефан Кузмановски

Благоја Поповски popovski@24rakomet.mk

Александар Пандиловски

Весна Јовановска